Zaradi nakupa zemlje smo ločili skupni vodovod

Naša hiša ni imela spredaj prav nič zemljišča, ker je mimo šla cesta. Nikoli nismo razmišljali, da bi to zemljo kupili od soseda, potem pa je prišla priložnost, da jo je želel prodati. Šel sem k njemu na obisk, ker je imel na tej zemlji skupni vodovod z nami, pa me je skrbelo, kako bo to kasneje, če se bo ta zemlja prodala. S sosedom sva se vedno razumela, prav zato smo tudi imeli skupni vodovod, nikoli zaradi tega ni bilo nobenega problema. Sedaj pa me skrbelo in to sem mu tudi povedal. 

On pa mi je ponudil zelo ugodno ponudbo. Predlagal je, da naj jaz kupim ta kos zemlje in tako skupni vodovod ne bo problem. Če pa bi bil bolj miren, pa je predlagal, da lahko vodovod ločiva. Povedal mi je, da bo kmalu vse prepisal sinu in da ne ve, kaj bo on naredil. Če bi prišlo do prodaje, pa bi bilo dobro, da bi vodovod bil ločen. 

Odločitev je padla, kupil sem ta kos zemlje in ločil vodovod. Končno smo imeli svoj kos zemlje pred hišo, kjer smo si naredili nadstrešek. Res je izpadlo lepo. Pri sosedu pa se je res zgodilo to, kar sem se bal. Sin je prodal celotno posestvo, ker je oče moral v dom. Če takrat jaz ne bi kupil zemlje in ločil vodovod, ne vem kako bi bilo danes, ker bi bili čisto novi lastniki te zemlje pred mojo hišo. 

Hvaležen sem sosedu, da mi je povedal in predlagal, kaj naj naredim, še danes ga rad obiščem v upokojenskem domu. Vedno, ko pridem se me razveseli in se spomni na vodovod in zemljo. Tako poklepetava, kako je doma in kaj se je spremenilo. Če bi bil jaz njegov sin, on nikoli ne bi bil v domu, ker je bil izredno zdrav in srčen človek.